Halong Bay - Cat Ba Island

Cum spuneam, 40 USD - 2 nopti / 3 zile:

- drum Hanoi - Halong City cu minibus ~ 3 ore
- doua nopti cazare - una pe vapor + una la hotel pe insula Cat Ba, un fel de Mamaia Vietnamului, foarte frecventata de turistii chinezi for some rason ..
- mic dejun, pranz, cina - in principal seafood, deci m-am inteles de minune cu orezul
- kayak prin golf
- drum Halong City - Hanoi, acelasi minibus

Am avut noroc cu agentii de pe strada pentru ca hostelurile vand aceleasi tururi la 130 USD. Argumentul lor ar fi ca in tururile organizate de ei e super distractie, bauturi incluse, tipete, bautura, bla bla. Cum ideea era sa vedem relieful si nu sa balaurim cu toate natiile (activitate oricum preferata la hostel), am iesit excelent la bani cheltuiti.

Asadar:


Hanoi - Halong City - stanga-dreapta, orezarii

Portul Halong City, destul de aglomerat cu nave identice - din lemn,
unele dotate cu camarute, altele fara, facandu-si veacul prin golf

Cum noi eram 3, am mers la sacrificiu si am dormit in camera cu tipul asta, fiind disponibile decat camere double/twin. Cica era italian, dar de la granita cu Austria, de unde infatisarea :)

Nu am aflat cum il cheama, desi am vorbit destul - l-am denumit generic Hans. Pe langa Hans, am pierdut timpul cu un grup format din Fernando din Catalonia, trei fete din Anglia, una din Australia si o alta din Franta, fiind cam de aceeasi varsta. A fost o atmosfera perfecta, in sensul ca desi nu am platit extra pentru turul hostelului, tot am avut cu cine bea un pahar de vorba, atat pe vas cat si pe insula.





The changing view out my cabin

The upper deck - not too shabby!







Monkey Island Beach, o excursie aditionala. Se putea face baie si de pe vapor in noaptea in care am dormit pe vas, ceea ce am si facut cu totii, pana putin dupa apus.


Ultima poza cu pantalonii mei de baie inainte de a fi furati de minunatul serviciu laundry de la Hostel - stay away!




Obiceiurile proaste mor greu - ne-am asezat la umbra pe scaun, masa, etc. Imediat a aparut un nene sa incaseze bir, asa ca am pus prosopul pe nisip.








Mi-am adus aminte si de turul de rafting din Siberia cu ocazia asta - kayaking anywhere you want prin golf, in jur de o ora.


Numai bine de facut o baie

Halong Bay este una din cele mai impresionante zone de relief carstic din lume, or so they said - so we had to find out! Sunt aproape doua mii de mici insulite din calcar, pline de vegetatie, cu pesteri pe masura. Chiar a fost impresionant si a meritat toti banii!



Aceste tanti trageau de zor la vasle in barcutele lor pline cu si fel de produse, altfel inaccesibile pe vapor. In cazul de fata avem de-a face cu Pringles de la omniprezentii Procter&Gamble, Oreo, Cola si alte chestii locale. 'Hello Mister, you buy something? yes, you buy? I give you good price!' Not!

Pe parcursul mini excursiei am schimbat 2 ghizi pursange si un ghido-sofer. Acum, problema cu ghizii in Vietnam este ca nu e ca la noi - scoala (scoala!!!) de ghizi, limba engleza, eventual maniere. Esti vietnamez? Crezi ca stii engleza dar de fapt nu intelege nimeni ce zici? Nu te pasioneaza in mod deosebit, dar nu ai ce face altceva? Iti place karaoke? Esti 100% material de ghid turistic! :)


Noroc cu Lonely Planet si Wikipedia, pentru ca in decursul vizitei prin aceasta pestera tot ce am inteles de la ghid a fost ' ...%#$@^ ... UNESCO ... !@#! ... Dragon! .... 5 million years ... #$@%!'
Tot in aceasta pestera am auzit pentru prima oara de cand am plecat de acasa limba romana pe fundal! Cuprins parca de un sentiment de apropiere de casa, am zis 'i-auzi, limba romana! ce bine suna, de cand n-am mai auzit de la altcineva' - erau doua cucoane pe la 244 de ani care au facut drum intors ca si cum eram pregatit sa le dau in cap in mijlocul pesterii. Anyway ..


You still no buy nothing, sir? Cheap, Cheap.


Very cheap.






Next up the list - doua zboruri AirAsia pana in Bali, Indonezia.

Read Users' Comments (1)comentarii

1 Response to "Halong Bay - Cat Ba Island"

  1. Anonim, on 28 august 2011 la 02:53 said:

    Ups, nu mi-as fi imaginat ca Vietnam arata asa....bine, stiu ca e o mica parte dar totusi........
    Superbe fotografiile!
    Vremea a fost asa cam.....posomorata?

Trimiteți un comentariu

 
toateBlogurile.ro VOTEZI la roblogfest 2011