Bulgarian Road Trippin'

4 persoane si-un Hyundai Tucson au plecat Duminica dimineata la plimbare. Cateva tricouri de schimb, o patura pe care nu am folosit-o, niste drob, niste pasca, un cozonac, benzina in rezervor, GPS lipit de parbriz, niste lei, niste euro si niste leva.

Cu gandul de a vizita vecinii bulgari, traseul a fost Bucuresti - Capul Kaliakra - Balcic - Bucuresti, cu o noapte petrecuta in Balcic. Ne-am uitat dinainte pe net dupa cazare/chestii de vazut/facut, insa nu am rezervat nimic dinainte.
Vis-a-vis de calitatea soselei, drumul este jumatate practicabil, jumatate ca dupa bombardament, in special pe masura ce te afunzi in teritoriul bulgaresc. Calitatea serviciilor insa este mult peste orice bodega cu pretentii de terasa sau restaurant din Romania, asa ca daca ai patru roti si'un volan, de ce sa nu profiti?

Acum cateva saptamani fusesem tot in Bulgaria, la Veliko, unde am avut parte de 8 feluri de mancare excelente, plus deserturi si bauturi la 140RON/70leva. Acum fiind zona ceva mai frecventata de turisti am ajuns la aprox. 200ron/100leva pentru o masa asemanatoare, pe principiul 'la bulgari se mananca mult, bine, ieftin'. Si asa este. Am avut si o experienta sub standardele la care am fost obisnuit de bulgari, insa era din cauza ca nu erau destui angajati in localul respectiv. In plus, terasa restaurantului era afara la soare si s-au apucat sa ne traga prelata, refuzand sa o lase netrasa a.i. sa ne bucuram de soarele pentru care ne-am asezat acolo pentru ca niste mosnegi vroiau umbra. Dar in fine .. trecem peste.

Asa cum pe Olt si Mures sunt 'salbe de hidrocentrale', cum am invatat la geografie, pe faleza din Balcic este o salba de restaurante.
Tip no.1: evitati Selena.
Tip no.2: mancati la El Simpatico.

Vis-a-vis de cazare, noi am ales un hotel care era putin cam departe de plaja, Paris 3* - 25eur/dubla. Ca si dotari e ok, dar ca locatie sunt multe alte variante chiar pe plaja pentru 30-40eur extra pentru cine prefera plimbarile pe faleza noaptea urmate direct de un dus in camera in loc de un urcus sanatos pana la hotel :)
Totodata am vizitat si castelul Reginei Maria din Balcic - resedinta de vara a Mariei Sale si gradina botanica de langa. Toata lumea vorbeste limba romana; nu doar puhoaiele de romani din jur, dar si personalul din hoteluri, terase si restaurante. Which is nice .. kind of ..

Daca opriti la Capul Kaliakra, va trebui sa platiti 3leva de caciula. Noi am platit 8 leva pt. 4 persoane pentru ca atat aveam ramasi demult in portofel (nu apucasem sa schimbam) si ne-a lasat nenea sa trecem fara chitanta. Merita privelistile, dar tineti minte sa luati o geaca si ceva de pus pe cap, caci bate un vant puternic din toate directiile. Aici se termina Bulgaria si incepe Marea Neagra. E un loc cu legenda de rigoare (s-au aruncat 'n' fete pentru a scapa de cruzimea tatarilor, etc), numai bine de servit un drob, o pasca si de ciocnit un ou. Cel mai interesant insa mi s-a parut Marea Neagra, care nu pare a fi marea noastra, cea de toate zilele. Mie cel putin imi aducea a Grecia mai degraba.

Nu e mare lucru de povestit, decat ca e o varianta excelenta pentru weekend, mai ales ca urmeaza 1 Mai si poate unii doresc sa dea pas clasicului Vama Veche / Valea Prahovei.
Asadar, sa curga pozele ...



Traseul periplului automobilistic

La Vama Veche era pustiu, cu cateva zile inainte de 1 Mai

Cape Kaliakra


You can enjoy the (not so) rare shag :)

Un baiat frumos - soare si vant, coafura rezista










Eu cu ea


Tudor Tabacu, designated driver & trustful amigo

Cica de-aici s-ar fi aruncat 'n' virgine pentru a scapa de cruzimea tatarilor si pentru a nu fi convertite fortat la islamism

Poza de buletin





Balchik by night






Cactusssssssss


Da, e Marea Neagra

Castelul Reginei Maria


Un nene care se pregateste de sezonul estival











Autostrada Soarelui


'La toaleta'

Ne vedem in Dubai!

Read Users' Comments (6)

6 Response to "Bulgarian Road Trippin'"

  1. VertAnge, on 27 aprilie 2011 la 03:06 said:

    Ce albastra se vede Marea Neagra! Eu am fost asta-vara la Balcic si Cap Kaliakra si avea o tenta verzuie. Cred ca e interesant de urmatorit in toate anotimpurile...dar lumea e atat de mare si ne cheama alte destinatii. :)

  2. Anonim, on 5 mai 2011 la 05:02 said:

    felicitari fotografului!!!
    sunt intradevar lucruri frumoase de vazut intr-un timp scurt si fara multe cheltuieli... sunt o adepta si stiu ca daca incepi , iti place asa de mult incat astepti urmatorul si urmatorul si urmatorul... week-end ...concediul... si nu te saturi...
    va urez muuuulte calatorii in continuare!!! :)

  3. Diana Maria, on 26 august 2011 la 19:35 said:

    Superbe fotografiile! Va asteptam si in Mexic :) Un gand bun de peste ocean. Cu stima, o romanca :)

  4. dana, on 16 noiembrie 2011 la 04:01 said:

    Imi place articolul vostru, imi place si numele blogului. Nu stiu ce faceam cand voi calatoreati dar ma bucur ca v-am descoperit.
    http://www.cazaretur.ro

  5. Restaurante Tulcea, on 10 ianuarie 2012 la 13:02 said:

    Nu ne-ai dat prea multe detalii despre selena, de ce e asa de evitat? Foarte frumoase pozele, si peisajele apropo :)

  6. Anonim, on 29 martie 2012 la 09:43 said:

    super pozele...le-ai prelucrat la culoare sau asa face aparatul? Cu ce aparat le-ai facut? :)

Trimiteți un comentariu

 
toateBlogurile.ro VOTEZI la roblogfest 2011