De vorba cu Victor Ciutacu

Ma gandeam ca am tot vorbit de mine, de locuri si intamplari, asa ca pana la urmatoarea relatare personala (care se va intampla foarte curand, bate la usa) incep o serie de Q&A cu alti oameni care calatoreau cand dormeam noi.

Sparg gheata succint cu Victor Ciutacu, redactor-sef Jurnalul National, moderator Vorbe Grele si invitat frecvent la Sinteza Zilei.

Foto: Jurnalul.ro

T: Salut Victor, blogul tău ne spune că eşti extraordinar de deştept şi îngrozitor de arogant, aşadar trebuie să fi văzut ceva locuri interesante până acum. Câte ţări ai vizitat şi ce locuri ţi-au plăcut cel mai mult?

V: Am văzut destule locuri interesante, nu le ştiu numărul, dar oricum atât de multe pe cât mi-aş fi dorit. Am ratat ţări banale ca destinaţie (Germania, Italia), dar am ajuns în locuri unde ai ocazia, de obicei, o dată în viaţă (Kazahstan, China, Coreea de Nord, Taiwan). Ţările asiatice sunt extrem de interesante, dar mi-a plăcut mult New York-ul.

T: De acord cu Asia, NY e pe listă anul acesta; totuşi care a fost prima ieşire din ţară şi ce impresii ţi-a lăsat?

V: Pe vremea lu' nea Nicu, Uniunea Sovietică, unde se trăia incomparabil mai bine. Mi-a lăsat, în general, o senzaţie de descătuşare. Prima oară nu mai ţin minte, că aveam 3 ani.

T: Când erai consilier călătoreai 'cu serviciul' probabil; preferi să îţi planifici tu plimbările sau să se ocupe cineva de tot (asistent/agenţie)?

V: Am ieşit într-o singură deplasare de serviciu, la Londra, când s-a privatizat Sidex. S-a ocupat Direcţia de Protocol şi Relaţii Externe a instituţiei.

T: Profesional sau 'for fun', unde ai călătorit cel mai departe?

V: Ţările asiatice enumerate mai sus. Până la Taipei, mi-a ieşit os pe os prin avioane.

T: Eu mi-am făcut o reputaţie călătorind mult cu trenul, în parte şi pentru că uram să zbor. Cum te simţi în avion? Eşti în largul tău sau ai fi preferat şoseaua?

V: Extrem de degajat. Mi se pare cel mai sigur şi mai eficient mijloc de transport.

T: Ai avut vreodată parte de experienţe neplăcute pe meleaguri străine? Cum s-au rezolvat?

V: În general, au fost plăcute. Chiar nu-mi amintesc vreun mare incident. Ba nu, am ajuns în Antalya la un spital privat, cu fiul meu, în urma unei indigestii. Da' a fost ok până la urmă.

T: Ştiu că te-ai născut în Sinaia, deci trebuie să întreb: preferi destinaţiile muntoase?

V: Nu, aleg oricând litoralul, de oriunde.

T: Îţi place să urci pe munte sau crezi că lumea îi urcă doar pentru a avea de unde să coboare? Te-ai întâlnit cu vreun urs pe munte?

V: Nu-mi place să urc pe munte, iar cu ursul m-am întâlnit între blocuri.

T: Când răspunzi 'Romania' la întrebarea 'where from?', ce variantă ai auzit mai des: 'Hagi-gol', 'Nadia' sau 'Dracula'?

V: Hagi e numele cel mai des rostit.

T: Vreun loc de vizitat la care te gândeşti pentru viitor în special, sau mergi unde e la îndemână când se iveşte momentul?

V: N-am planuri. Sper să ajung cât mai curând în Croaţia.

T: Victor, mulţumesc de participare şi îţi doresc cât mai multe călătorii sprâncenate în continuare!

V: Merci şi eu. Spor la treabă!

Read Users' Comments (3)

3 Response to "De vorba cu Victor Ciutacu"

 1. Anonim, on 19 martie 2011, 14:22 said:

  Tudore, am inteles ca prin interviul asta ai atins varful blogarelii, dar mai scrie mai frate cate ceva din cand in cand, altfel lumea va crede ca tudormeai:) sorin

 2. Ioana, on 27 martie 2011, 01:40 said:

  Interesant, desi ar fi putut sa intre ceva mai mult in detalii, mai ales cu privire la experienta asiatica.

  P.S. Imi pare rau ca nu am ajuns la Povesti cand ai povestit de transsiberian, ma atrage si pe mine tare o astfel de calatorie. Dar poate vei mai veni sa povestesti, sau poate voi ajunge si eu pe acolo, cine stie... :-)

  Ioana (Lumea Mare)

 3. Costin, on 19 decembrie 2011, 15:40 said:

  Bună ziua, numele meu este Costin Comba și administrez un blog de fotografie http://www.costin-comba.blogspot.com . Aș vrea să vă rog dacă doriți să facem un schimb de link-uri. Eu voi posta link-ul dumneavoastra pe doua bloguri : http://www.bycetateanu.wordpress.com si pe http://www.romanicateiubesc.blogspot.com , in schimbul postarii pe blogul dumneavoastra a link-ului blogului meu de fotografie http://www.costin-comba.blogspot.com . Dacă doriți să mă băgați în seamă bine, dacă nu, mă înclin cu respect și vă mulțumesc, atașând scuzele de rigoare pentru deranjul creat. Va rog, daca sunteti de acord, sa imi lasati si mie un raspuns la rubrica link exchange.

Trimiteți un comentariu

 
toateBlogurile.ro VOTEZI la roblogfest 2011